info@energy-factory.hu | +36 70 667 5931

2024 napelem pályázat

Magyarország kormánya 2023.10.05-én bejelentést tett a jövőbeni napelemes beruházásokat érintő változásokról, sőt várható támogatásokról is.

Amit már tudtunk,

hogy 2024. Január 1-jétől az eddigi éves szaldó elszámolást bruttó elszámolás fogja váltani. Ez annyit tesz, hogy a megtermelt villamos energiát az áramszolgáltató nem fogja eltárolni nekünk azzal a feltétellel, hogy visszakapjuk, amikor szükségünk van rá.
A továbbiakban a fel nem használt termelésünket várhatóan nettó 5 Ft-ért fogja tőlünk megvásárolni. Ezáltal a lakosság ösztönözve van, hogy lehetőleg helyben el is fogyasszuk a megtermelt áramot, vagy akkumulátorba eltároljuk azt.

Erre a lakosság segítséget is kap vissza nem térítendő támogatás által.

Amit pedig nagyon vártunk,

hogy a hálózati betáplálási stop-ot feloldják, amire szintén 2024. Január 1-jén kerül sor, méghozzá az ország 93%-án. Ezáltal a jövő évtől újra hálózatra visszatápláló rendszereket tudunk telepíteni bruttó elszámolás mellett.
Azt, hogy az Ön háztartásában lehetséges-e hálózatra visszatápláló rendszert telepíteni, az alábbi oldalon tudja ellenőrizni az elszámoló számlán/hálózati szerződésen lévő mérőhely azonosító (POD azonosító) segítségével.
https://napeleminfo.mekh.hu/

Az bizonyos, hogy az éves szaldó elszámolásnál kedvezőtlenebb a bruttó elszámolás, viszont a rendszerünk megtérülését akkumulátor csomag telepítése teheti biztosabbá.
Ennek érdekében az állam támogatást nyújtó tárólóegységgel ellátott napelemes rendszerek telepítésére is.


A Napelem Plusz Program 75,8 milliárd Forintos keretösszeggel indul

és fő célja a háztartások önellátásának a növelése.

A támogatás keretein belül maximum 4 kW teljesítményű napelemes rendszer, illetve hozzá kapcsolódóan 8 kWh tárolókapacitással rendelkező akkumulátor egység telepíthető. A támogatás a költségeket maximum 65%-ban fogja fedezni.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
.

Ha kérdésed van keresd Dávidot!

Ő az a munkatárs, aki nem csak elméletben ismeri a rendszereket és a lehetőségeket, de gyakorlatban is.

Tóth Dávid
Tóth Dávid

+36 70 667 5931
toth.david@energy-factory.hu